Очакват се валежи от мокър сняг с максимални температури до 8 градуса

В събота от запад нова облачна вълна ще достигне до България

11.01.2023 | 07:12 Редактор: Вяра Димова

Днес минималните температури в страната ще бъдат от 2 до 7 градуса, в западните райони до минус 1. Преди обед ще се задържи дъждовно с валежи от мокър сняг. По-интензивно ще вали в централните райони, Стара планина и Родопите.

Снежната покривка в северните райони е до 5-7 см, в южните до 1-2 см, и бързо ще се топи. Следобед ще продължи да бъде дъждовно в източните части от страната, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова. Максималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, в югозападните райони и по Черноморието - до 9.

Над планините ще бъде ветровито със значителна облачност и валежи от мокър сняг. Следобед снеговалежите в Рила, Пирин и Стара планина ще спират. 

В четвъртък и петък ще има повече облаци в Добруджа и по Черноморието, с превалявания от дъжд и сняг. Следобед над южните части от страната облаците ще се разкъсват и намаляват.

В събота от запад нова облачна вълна ще достигне до България, ще вали мокър сняг, по-интензивно в западните и централните райони. В неделя ще има мъгли и ниски облаци. В понеделник ще бъде облачно със слаби валежи от дъжд и сняг.

Гледайте цялата прогноза във видеото.